PONEDELJAK – PETAK 08:30-14:00 I 17:00-19:00022 472 383TC ATRIJUM, GLAVNA 176, 22400, RUMA


Specijalistička ordinacija

Lazar Panišić

Lazar Panisic


CURRICULUM VITAE

U Poliklinici Ginako, u stalnom radnom odnosu, radi dr med. LAZAR PANIŠIĆ, jedan od retkih lekara sa dve specijalizacije: dečija hirurgija i ortopedija sa traumatologijom. Na našim prostorima je dugi niz godina i doskora bio jedini dečiji hirurg. Doktor Lazar Panišić je specijalista sa ogromnim kliničkim i profesionalnim iskustvom  koji sada  u Poliklinici Ginako može da pruži usluge:

Poliklinika Ginako u svojoj kardiološkoj ordinaciji pruža usluge u vidu:

  • dijagnostike i konzervativnog lečenja deformiteta vrata, grudnog koša, kičmenog stuba, stopala, kolena, kukova, upalnih procesa na zglobovima i mekim tkivima
  • male hirurške intervencije: operativno lečenje kožnih i mekotkivnih tumora i promena (masna tkiva-lipomi, mladeži….), urasli nokti i sl.
  • kontrola i ambulantno praćenje operisanih iz oblasti abdominalne hirurgije, traumatologije i operisanih ortopedskih bolesnika
  • korektivne longete i cipele za stopala
  • ultrazvučni pregledi kukova kod beba – bilo bi najbolje da prvi ultrazvučni pregled bebinih kukova uradi ortoped u prva tri meseca života, da bi se na vreme ustanovilo da li su kukovi “zreli”, jer se samo tako mogu dijagnostikovati razvojni poremećaj kuka već na rođenju. Ortoped tom prilikom obavi i klinički pregled bebinih kukova. Pregled traje vrlo kratko i za bebu nije ni malo neprijatan. Neke bebe se radjaju sa delimično “zrelim” kukovima, ali se u naredna tri meseca pravilnim povijanjem i vežbama, čašice vrlo uspešno produbljuju. Ukoliko na prvom ultrazvučnom pregeldu ortoped ustanovi da su kukovi “nezreli”, preporučiće Vam da nastavite sa širokim povijanjem i vežbicama, a ako je stepen deformiteta veći, beba treba da nose kaiševe. Ortoped će Vam reći kada opet da dođete na kontrolu. Bebama se kukovi razvijaju do 18 meseci života, tako da najveći broj dece, koja su rođena sa “nezrelim” kukovima, kasnije nemaju nikakve probleme.

NEW-logo-Ginako-5

Već 23 godine je
NAŠA MISIJA - ljubaznost – prijatan ambijent
NAŠA VIZIJA - lična medicinska edukacija
tačna dijagnoza – ispravno lečenje
NAŠ CILJ - naš zaštitni znak – zadovoljan pacijent

Sadržaj na našem sajtu je namenjen samo za opštu informaciju i nije zamena za savet i pregled lekara

Održavanje sajta

© Poliklinika Ginako 2023. Sva prava zadržana