PONEDELJAK – PETAK 08:30-14:00 I 17:00-19:00022 472 383TC ATRIJUM, GLAVNA 176, 22400, RUMA


TRUDNOĆA

Slavko i ja


Savesnost, iskustvo i stalna obnova medicinskog znanja akušera u Poliklinici Ginako su garant da će svakoj trudnici koja kontroliše trudnoću u ovoj ustanovi biti pružena stručna usluga sa ciljem sprečavanja (prevencije) i ranog otkrivanja problema kako u rastu i razvoju bebe tako i problema vezanih za zdravstveno stanje buduće majke.

O trudnicama i njihovim bebama u akušerskoj ordinaciji Poliklinike vode računa specijalisti ginekologije i akušerstva prim. dr sc. med. Jadranka Ravić, dr med. Slavko Arbanas i dr med. Boris Divić, akušerska sestra Nada Milunović i medicinska sestra Nikolina Dragomirović.

Redovan mesečni nadzor nad tokom trudnoće – trudnoća se računa od prvog dana poslednje menstruacije i traje 9 kalendarskih meseci, odnosno 40 nedelja. Ginekolozi dele trudnoću u tri perioda (trimestra).

Prvi trimestar traje do pune 15. nedelje trudnoće i u u ovom periodu se stvaraju organi bebe. Krajem prvog trimestra kada su organi formirani, beba počinje da raste u dužinu i da dobija na težini. Drugi trimestar obuhvata razdoblje od 16-27. nedelje, a treći od 28-40. nedelje trudnoće. Ukoliko je trudnoća urednog toka i bez komplikacija uobičajeno je da buduća mama dolazi na kontrole jednom mesečno, što se praktikuje i u Poliklinici Ginako.

Redovan mesečni nadzor nad tokom trudnoće podrazumeva kontrolu kako trudnice tako i njene bebe. Svaki mesečni dolazak trudnice kod svog ginekologa predstavlja jednu vrstu uzajamne saradnje, obavlja se detaljan razgovor o svim pitanjima koje muče buduću majku i uspostavljaju se, ne retko prisni, ali profesionalni odnosi između ginekologa i trudnice.

U Poliklinici Ginako se vrši kontrola:

  • telesne mase trudnice
  • arterijskog krvnog pritiska
  • laboratorijskih nalaza
  • vaginalnog sekreta
  • stanja grlića materice
  • psihičkog stanja trudnice
  • stanja ploda ultrazvučnim pregledima

NEW-logo-Ginako-5

Već 24 godine je
NAŠA MISIJA - ljubaznost – prijatan ambijent
NAŠA VIZIJA - lična medicinska edukacija
tačna dijagnoza – ispravno lečenje
NAŠ CILJ - naš zaštitni znak – zadovoljan pacijent

Sadržaj na našem sajtu je namenjen samo za opštu informaciju i nije zamena za savet i pregled lekara

Održavanje sajta

© Poliklinika Ginako 2024. Sva prava zadržana