PONEDELJAK – PETAK 08:30-14:00 I 17:00-19:00022 472 383TC ATRIJUM, GLAVNA 176, 22400, RUMA


Blog

CLASSIC LIST

4.-65.-Ginekološko-akušerska-nedelja-26.-i-27.-maj-2022.-1.jpg
03/Jun/2022

U Beogradu je 26. i 27.maja 2022.godine održana 65. Ginekološko-akušerska nedelja, koja je najveći i izuzetno značajan skup ginekologa-akušera u Srbiji. Prema mom saznanju,  po prvi put se na ovakvom skupu razgovaralo i otvorile su se teme  koje su vezane za skrining depresije tokom trudnoće i nakon porođaja, skrining nasilja u porodici nad ženama, skrining na psihološki morbiditet u ginekologiji, pričalo se i o sindromu „sagorevanja” nas ginekologa i akušera u svetlu stresnog posla koji obavljamo. Posebno mesto je zauzeo  okrugli sto pod nazivom „Upotreba i zloupotreba termina -akušersko nasilje-” koji se protežira u pojedinim medijima od strane nekih subjekata. Nekih tema smo se samo „dotakli” te je zaključeno da pojedine teme  zahtevaju mnogo više vremena kao i  širi pristup većeg broja stručnih lica, što bi se obezbedilo na posebnim, ciljanim stručnim skupovima.

Bilo je zadovoljstvo učestvovati na 65. Ginekološko-akušerskoj nedelji. Ja se lično  zahvaljujem predsednici naše Ginekološko-akušerske sekcije, Prof dr Oliveri Kontić-Vučinić, koja je svojim angažovanjem, stručnošću i entuzijazmom učinila da ova nedelja bude tako uspešna, a  naravno da se zahvaljujem i svima onima koji su joj u tome pomogli, svim predavačima i diskutantima, jer ova Nedelja  jeste uspeh jednog timskog rada.

Prim dr sc med Jadranka Ravić, ginekolog-akušer


3.-65.-Ginekološko-akušerska-nedelja-26.-i-27.maj-2022..jpg
01/Jun/2022

U Beogradu je 26. i 27.maja 2022.godine održana 65. Ginekološko-akušerska nedelja, koja je najveći i izuzetno značajan skup ginekologa-akušera u Srbiji. Bilo mi je zadovoljstvo i čast da učestvujem na ovom događaju gde smo kroz predavanja, okrugle stolove, diskusije i razmene ličnih iskustava iz svoje prakse utvrdili smernice i zauzeli stavove iz oblasti ranog otkrivanja i lečenja ginekoloških maligniteta, ginekoloških virusnih i bakterijskih infekcija sa posebnim osvrtom na HPV vakcinaciju.  Posebno i veoma značajno mesto su zauzimale sesije o ranom otkrivanju, sprečavanju i lečenju patoloških stanja kod trudnica kao što su: hromozomski poremećaji ploda, infekcije u trudnoći i prevremeni porođaji, zastoj rasta ploda u trudnoći, endokrinološke bolesti u trudnoći sa posebnim akcentom na šećernu bolest. Posebno značajno mesto su bila predavanja i smernice vezane za rano otkrivanje ozbiljnih stanja tokom trudnoće tzv.preeklampsije. Ovo su stanja koja, ako se ne prepoznaju i ne leče na vreme i ako trudnice ne shvate ozbiljnost ovakvih stanja mogu da dovedu do veoma lošeg ishoda po bebu, a i po buduću majku.

Prim. dr sc. med. Jadranka Ravić, ginekolog-akušer


cestitke-nasim-trudnicama.jpg
30/May/2022

Osoblje Poliklinike Ginako čestita svojim trudnicama Sandri Aćimović, Jovani Mrkonji, Belmi Krstić, Ivani Karalić, Milici Gačić, Tanji Pavlović, Jovani Rašković, Nikolini Marčeti, Biljani Pedić, Tatjani Vukotić, Aljehini Dražić, Jovani Olujić, Anji Ristić, Mileni Baljak i Sanji Milić koje su, uz pomoć lekara i babica akušerskog odeljenja OB u Sremskoj Mitrovici, uz podršku svoje porodice ali i naše u periodu od januara do kraja maja ove godine, na svet  donele zdrave bebe. Svi im se od srca zahvaljujemo na ukazanom poverenju.


Cestitke-nasim-trudnicama.jpg
15/Jan/2022

Osoblje Poliklinike Ginako čestita svojim trudnicama Mariji Pavlović, Tamari Baštovanović, Ljiljani Martinović Popović, Suzani Gagić,  Danijeli Sudar i Tijani Tešić koje su, uz pomoć lekara i babica akušerskog odeljenja OB u Sremskoj Mitrovici, uz podršku svoje porodice ali i naše tokom decembra, sada već stare 2021. godine, na svet  donele zdrave bebe. Svi im se od srca zahvaljujemo na ukazanom poverenju.


2.-Novi-aparat.jpg
03/Jan/2022

Savremeni medicinski aparati jesu bitni za kvalitet u radu ali samo u rukama stručnog i iskusnog kliničara. A naš gastroenterolog primarijus, magistar medicinskih nauka Radovan Zec upravo to i jeste. Na medicinskom fakultetu u Beogradu je 2006.godine stekao zvanje gastroenterologa i hepatologa. Master studije je završio 2009. godine na medicinskom fakultetu u Novom Sadu. Učestvovao je na mnogobrojnim evropskim i domaćim kongresima gde je prezentovao svoje radove i istraživanja. Studijski boravci u mnogobrojnim evropskim medicinskim centrima (Švedska, Holandija, Austrija, Velika Britanija…) su doprineli njegovom stručnom usavršavanju. Zahvaljujući ovakvom stručnom i profesionalnom napredovanju stekao je zvanje PRIMARIJUSA. Na našem novom endoskopskom aparatu će, svakako, moći da pruži izuzetno kvalitetnu uslugu pregleda želuca i creva – gastroskopiju i kolonoskopiju.


1.-Novi-aparat.jpg
31/Dec/2021

Upoznavanje sa komandama i načinom rada našeg novog endoskopskog aparata, kojim će naš gastroenterolog, primarijus, mr. sc. med. Radovan Zec, ubuduće obavljati gastroskopije i kolonoskopije. Očigledno smo svi veoma zainteresovani da ga što bolje upoznamo. Gastroenterohepatologija je grana interne medicine koja se bavi dijagnostikom, lečenjem i praćenjem bolesti digestivnog sistema. Gastroskopija i kolonoskopija su endoskopske, ambulantne i dijagnostičke metode, prilikom kojih se na direktan način sagledava stanje želuca i creva. Direktan uvid u stanje sluzokože ovih organa, u rukama iskusnog kliničara i uz korišćenje najsavremenije tehnologije endoskopa, je zlatni standard i najpouzdani dijagnostički alat savremene gastroenterologije.


Pilipovic-Sandra.jpg
28/Dec/2021

Osoblje Poliklinike Ginako čestita svojoj trudnici Sandri Pilipović koja je, uz pomoć lekara i babica akušerskog odeljenja OB u Sremskoj Mitrovici, uz podršku svoje porodice ali i naše, na svet donela zdravog dečaka. Sandrinom porodicom će ubuduće odzvanjati smeh tri dečaka, tri bratića. Svi joj se od srca zahvaljujemo na ukazanom poverenju.  


Jovana-Markic.jpg
25/Dec/2021

Osoblje Poliklinike Ginako čestita svojoj trudnici Jovani Markić koja je, uz pomoć lekara i babica akušerskog odeljenja OB u Sremskoj Mitrovici, uz podršku svoje porodice ali i naše, na svet donela zdravog dečaka. Tako su dve sestrice u Jovaninoj porodici dobile svog bratića. Svi joj se od srca zahvaljujemo na ukazanom poverenju.


Cestitke-nasim-trudnicama.jpg
19/Dec/2021

Osoblje Poliklinike Ginako čestita svojim trudnicama Aleksandri Stojsavljević, Sanjici Akik i Milici Turčinović  koje su, uz pomoć lekara i babica akušerskog odeljenja OB u Sremskoj Mitrovici i akušerskog odeljenja GAK Novi Sad,  uz podršku svoje porodice ali i naše, na svet donele zdrave dečake.  Svi im se od srca zahvaljujemo na ukazanom poverenju.


3.-Cestitke-nasim-trudnicama.jpg
11/Dec/2021

Osoblje Poliklinike Ginako čestita svojim trudnicama Biljani Atanacković, Moniki Huđec, Dragani Jovanović i Svetlani Obradović koje su, uz pomoć lekara i babica akušerskog odeljenja OB u Sremskoj Mitrovici, uz podršku svoje porodice ali i naše, na svet donele zdrave devojčice . Svi im se od srca zahvaljujemo na ukazanom poverenju.


NEW-logo-Ginako-5

Već 22 godine je
NAŠA MISIJA - ljubaznost – prijatan ambijent
NAŠA VIZIJA - lična medicinska edukacija
tačna dijagnoza – ispravno lečenje
NAŠ CILJ - naš zaštitni znak – zadovoljan pacijent

Sadržaj na našem sajtu je namenjen samo za opštu informaciju i nije zamena za savet i pregled lekara

Održavanje sajta

© Poliklinika Ginako 2021. Sva prava zadržana