PONEDELJAK – PETAK 08:30-14:00 I 17:00-19:00022 472 383TC ATRIJUM, GLAVNA 176, 22400, RUMA

HOLTER KRVNOG PRITISKA

11.03.2019.
HOLTER-1.-1200x900.jpg

U kardiološkoj ordinaciji Poliklinike Ginako je postavljen  program i uveden je u rad novi aparat – HOLTER krvnog pritiska.  24-satni  holter monitoring krvnog pritiska je brza, bezbolna i neinvazivna  metoda kojom se krvni pritisak meri u određenim vremenskim  intervalima.

 

Nošenje 24-časovnog holtera pritiska je važno kako bi kardiolog mogao tačno da utvrdi da li zaista postoji povišen arterijski pritisak, da utvrdi dnevno/noćne varijacije (promene) vrednosti krvnog pritiska, ali i da tačno utvrdi eventualno postojanje fenomena “belog mantila” (porast krvnog pritiska uzrokovan strahom od  doktora, a ne oboljenjem). Osim toga, kada se utvrdi postojanje povišenog arterijskog pritiska i kada se uvede lek, ova metoda omogućuje kardiologu da proveri da li su lek i njegova doza odgovarajuća terapija.

Holter je mali, nosivi uređaj koji registruje vrednosti  krvnog pritiska. Snimanje traje jedan dan (24 sata), a nošenje holtera krvnog pritiska je potpuno bezbolno i ne nosi rizik. Tokom nošenja holtera dozvoljeno je bavljanje  uobičajenim dnevnim aktivnostima.

Uvođenjem u rad ove metode dijagnostika bolesti srca i krvnih sudova u Poliklinici Ginako je podignuta na još viši i stručniji nivo.

NEW-logo-Ginako-5

Već 23 godine je
NAŠA MISIJA - ljubaznost – prijatan ambijent
NAŠA VIZIJA - lična medicinska edukacija
tačna dijagnoza – ispravno lečenje
NAŠ CILJ - naš zaštitni znak – zadovoljan pacijent

Sadržaj na našem sajtu je namenjen samo za opštu informaciju i nije zamena za savet i pregled lekara

Održavanje sajta

© Poliklinika Ginako 2023. Sva prava zadržana